Картинки по запросу что где находиться и когда все єто закончится простоквашино\Про те, що довгоочікуваний Закон України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» вступив у дію ще 4 червня, знає вся галузь. Про те, що на сьогодні не прийнято жодної методики та жодних правил, теж знають всі. А чи відстежує телеком-суспільство на якій стадії знаходиться кожен з десяти підзаконних нормативно-правових актів? Телекомпалата України вирішила візуалізувати поточний стан підготовки правил доступу та методик розрахунку плати за доступ. Згодні, картина сумна…

В інфографіці добре видно, що майже усі проекти Правил оприлюднені для громадського обговорення, окрім Правил доступу до об’єктів транспорту.

Проте, «корінь зла» схований саме у методиках розрахунку плати за доступ. Саме ці документи стануть для операторів та провайдерів основоположними, адже затверджені методики будуть безпосередньо впливати на собівартість телеком-послуг. Саме зараз ринку телекомунікацій необхідно згуртуватися та докласти максимальних зусиль для того, щоб центральні органи виконавчої влади прийняли проекти методик, які пропорційно захистять інтереси як провайдерів, так і енергетиків, ОСББ, забудовників, транспортників, тощо.

Зараз не час втрачати пильність та завзяття, зараз не час у всьому вбачати «зраду», зараз необхідно згуртовано відстоювати позицію ринку, брати активну участь у робочих нарадах та не відмовчуватись на узбіччі.

Також для зручності публікуємо посилання на всі існуючі проекти нормативно-правових актів та сподіваємося на активну роботу усієї галузі!

ПОСИЛАННЯ

Міненерговугілля:

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики

Методика визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики (BRDO)

Мінінфраструктури:

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта транспорту (BRDO)

Методика визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта транспорту (BRDO)

Мінрегіонбуд

Правила надання доступу до інфраструктури об’єкта будівництва

Правила надання доступу до інфраструктури будинкової розподільної мережі

Методика визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта будівництва (BRDO)

Методика визначення плати за доступ до елементів інфраструктури будинкової розподільної мережі (BRDO)

НКРЗІ

Правила надання доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку