Міністру юстиції України

Петренку П. Д.

  Шановний Павле Дмитровичу!

 

Висловлюючи Вам свою повагу, Асоціація «Телекомунікаційна палата України» звертається з приводу наступного.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2016 р. № 1060 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 і 466» було внесено зміни до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів та Порядку виконання підготовчих робіт, відповідно.

Зазначені зміни були прийняті на виконання та з метою реалізації пункту 90 Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 р. № 615-р.

Даними змінами було спрощено процедуру виконання будівельних робіт з монтажу технічних засобів телекомунікацій та антенних споруд зв’язку для кріплення антенно-фідерних пристроїв на будівлях, спорудах, у вбудовано-прибудованих приміщеннях, у/на приміщеннях контейнерного типу, а також на існуючих наземних щоглах з відтяжками та на баштах.

Проте, всупереч таких прогресивних змін, на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства було оприлюднено для громадського обговорення проект наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Переліку об’єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються» (далі-Проект Переліку).

Вказаним Проектом Переліку передбачено обмеження (до 10 м) висоти щогл полегшеної конструкції, що встановлюються на існуючих будівлях.

Такі положення Проекту Переліку суперечать вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2016 р. № 1060 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 461 і 466» та, відповідно, вимогам пункту 90 Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23.08.2016 р. № 615-р.

Як нам стало відомо, на даний час Проект Переліку готується до реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Звертаємо увагу, що згідно з пунктом 13 Положення про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 1992 р. № 731, у державній реєстрації відмовляється, якщо нормативно-правовий акт, зокрема, порушує чи обмежує встановлені законом права, свободи й законні інтереси громадян, підприємств, установ та організацій або покладає на них не передбачені законодавством обов’язки.

 

Враховуючи вищенаведене, просимо відмовити у реєстрації Проекту Переліку з метою недопущення впровадження положень, що не узгоджуються з діючими нормативно-правовими актами та взагалі ставить під сумніви принципи верховенства права в Україні.

 

З повагою, 

Тетяна Попова, Голова Ради Асоціації