Президенту України

ПОРОШЕНКУ П.О.

Лист № 2095

Від 16.02.2017 р.

Шановний Петро Олексійовичу!

Верховною Радою України 07 лютого 2017 року прийнято та 15 лютого направлено Вам на підпис настільки очікуваний для галузі цифрових комунікацій Закон «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

Вказаний Закон став першим кроком для прийняття єдиної нормативної бази, яка б закріпила принципи використання інфраструктури, правил доступу до неї та підходів до формування вартості послуг.

Ми підтримуємо необхідність підписання такого Закону, оскільки -це призведе до встановлення правових засад доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики, задоволення потреб споживачів телекомунікаційних послуг та розвитку інформаційного суспільства в Україні.

Крім того, його положення спрямовані на виконання Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Реформи галузі інформаційно-комунікаційних технологій та розвиток інформаційного простору України», що схвалені постановою Верховної Ради України від 31 березня 2016 року №1073-VIII, оскільки Верховній Раді України було рекомендовано забезпечити пріоритетний розгляд і прийняття проекту Закону України «Про доступ до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики для розвитку телекомунікаційних мереж».

Враховуючи вищенаведене, Телекомунікаційна палата України звертається до Вас, шановний Петре Олексійовичу, з проханням підтримати галузь телекомунікацій та якнайскоріше підписати Закон України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

З повагою

Голова Ради Асоціації Т.В. Попова