Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг

вул. Смоленська, 19м. Київ, 03057

Копія: Голові Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку

Данченку О.І.

 

 

Щодо проекту Правил використання

об’єктів енергетичної інфраструктури

для розміщення телекомунікаційних мереж

 

На офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 19 травня 2016 року розміщено для громадського обговорення проект «Правил використання об’єктів енергетичної інфраструктури для розміщення телекомунікаційних мереж» (далі – Проект)

За результатами розгляду Проекту Телекомунікаційною палатою України повідомляється, що його редакціяпотребує суттєвого доопрацювання, зокрема, в частині визначеної термінології, що не відповідає Закону України «Про телекомунікації»; технічних питань, що йдуть в розріз з існуючою нормативно-правовою базою; встановлення чітких вимог, наприклад, до переліку документів, що подаються з метою одержання можливості розміщення на опорах ПЛ (ПЛІ, ПЛЗ) телекомунікаційних мереж і т. д.

Також, хочемо звернути увагу, що положеннями Проекту передбачається значне фінансове навантаження в частині витрат на будівництво мереж, що в майбутньому може призвести до підвищення вартості надання телекомунікаційних послуг для населення.

Враховуючи вищенаведене, вважаємо за доцільне доопрацювати Проект, а тому висловлюємо свої зауваження та пропозиції у додатку до листа.

Крім того, знаючи особливу важливість питання, просимо продовжити строк для одержання зауважень і пропозицій до 19 липня 2016 року та провести робочу нараду щодо обговорення редакції Проекту.

 

 

Директор, Костянтин Гріцак